- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές

Σημαντικό θα έλεγα είναι και το πως θα επικρατήσει η ψυχραιμία, η κοινωνική συνοχή.
Το πως δεν θα υπερισχύσει το ατομικό, αυτόματο, ένστικτο επιβίωσης κατά του συλλογικού.
Επίσης θα έλεγα ότι καλό είναι να έχουμε και πάσης φύσεως φορτιστές από τον ήλιο ή τον άνεμο.
Μελετώντας τον πρόσφατο πόλεμο στην Ουκρανία κατάλαβα ότι ο πιο ασφαλής τρόπος διατήρησης της ενέργειας είναι οι οικιακοί συλλέκτες.
Η σκέψη είναι απλή και έχει σκαλοπάτια δυσκολίας ως προς το να τα καταστρέψει ο εχθρός με χτυπήματα ακριβείας. Είναι αριθμητική η σκέψη.
1)Το πιο χαμηλό σκαλοπάτι είναι οι κλασσικοί ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί. Πόσοι να είναι στην Ελλάδα; 20-30; Σε ένα πόλεμο που κρατά μήνες το να πληγούν 20-30 στόχοι είναι αρκετά εύκολο.
2)Τα Φωτοβολταϊκά πάρκα και σημεία με ανεμογεννήτριες είναι προφανώς ίσως και χιλιάδες πλέον στη χώρα μας, άρα και θα χρειάζονται να καταφέρουν να περάσουν και χιλιάδες πύραυλοι.
Αν και υπάρχει και μια αντίθετη λογική σκέψη για τα παραπάνω. Ότι σίγουρα προστατεύονται καλύτερα 20-30 σημεία, στρατιωτικά, από ότι χιλιάδες.
3)Το 3 όμως νομίζω ότι είναι το ισχυρότερο. Αν κάθε οικία είχε το φωτοβολταϊκό της ή την ανεμογεννήτρια της θα ήταν αρκετά δύσκολο από τον εχθρό. Να χτυπήσει δηλαδή εκατομμύρια σπίτια.
Αν και στο 3 μπορεί κάποιοι με το ίδιο σκεπτικό να μας πουν ότι θα έκανε το ίδιο αν όλα τα σπίτια είχαν από μια γεννήτρια πετρελαίου. Ναι θα έλεγα.
Σίγουρα της πράσινης ενέργειας θα είχαν με τον καιρό πρόβλημα συντήρησης αλλά και οι γεννήτριες πετρελαίου θα είχαν πρόβλημα προμήθειας πετρελαίου και, επίσης, προβλήματα συντήρησης.
Δείτε το ενδιαφέρον αυτό άρθρο ΕΔΩ
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου